september 2011

mmm, Doughnuts

Bakte disse i går, og de smakte helt himmelsk! Kjempe enkle å lage, det er jo ett pluss... Her får dere oppskriften,

  • 2,5 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 55 g sukker
  • 3 ss smør, rums temperert
  • 1  ts. salt
  • 1 stort egg
  • 330 g hvetemel
  • olje for stekning

Varm 1 dl melk til det er fingervarmt og bland det sammen med gjær.

Tilsett 1 skje sukker og rør godt.

La det stå i ca 5-10 minutter.

Bland  sukker, smør  og salt i en mikser

Tilsett egg og miks litt til?. til du får en fin røre.

Tilsett resten av melken, og gjær, miks alt godt. Så skal du ha oppi all mel, og miks alt sammen i ca 3 minutter.

Så skal du la den hvile under duk i 1-1 1/2 time.

Legg litt mel på bordet og hell deigen på.  Der skal den hvile 5 minutter før du jobber med den.

Rull ut deigen (bruk til eksempel et glass og lag runde cirkler med den med deigen i.) Og lag boller.  Lag ett hull i midten.

Tips: Bruk en eplekjernerenser for å lage ett hull i midten

Varm olje i en gryte og stek dem gyllne på begge sider, ca 3 minutter til sammen.

Til glasur, brukte jeg 70% sjokolade som jeg smeltet, og blandet med en klomp smeltet smør og melis, pluss litt kaffe. Bruk gjerne vanlig melis med melk og pynt på toppen!


xx Dajana

Kos på jobben

Nå spiser jeg doughnuts som jeg bakte i går, og drikker nytraktet kaffe! Kan det bli stort bedre? :) skal gi dere oppskriften senere, de er sykt gode! Xx Dajana

Deborah Lippmann

Hei alle sammen! Her om dagen, på lørdag for å være mer nøyaktig, så bestilte jeg denne fra www.parfymeri.no. Fikk den i posten i dag, og er super fornøyd! Dette bilde rettferdigjør ikke lakken overhodet! Om du klikker deg inn på www.parfymeri.no, så vil du se et stort utvalg av lakker fra DL, prisen blir litt i underkant av 300,-. For de av dere som ikke har prøvd Deborah Lippmann, så kan jeg absolutt annbefale, lakken har nesten ikke lukt i det heletatt! Det liker jeg, ettersom hele huset pleier å stinke etter at jeg har lakket ferdig... 

Merker allerede at jeg må gå til annskaffelse av flere neglelakker fra DL.... Håper dere alle har en fin tirsdag!

xx Dajana

Is this the ONE?

Jeg blir rett og slett ikke enig med meg selv, når det kommer til veske valg... Jeg leter etter den perfekte svarte vesken, som vil være min trofaste venn resten av livet. Men hvor vanskelig skal det være? Jeg vingler frem og tilbake, men blir rett og slett ikke enig med meg selv! Ikke nok med det, så synes jeg denne fra Prada er nydelig, tidløs og klassisk... Problemet er at jeg må reise land og strand for å se på veskene, og det er ikke gjort på et blunk... Den som venter på noe godt, venter ikke forjeves...

xx Dajana

Home is...Boom Boom PowGod kveld alle sammen! Det er søndag, og dagen har blitt brukt til å lage gode vårruller, og litt nettshopping! Denne neglelakken fra Deborah Lippmann, kommer hjem til meg om ikke mange dager! Can't wait! Har sjekket overalt, men alle er utsolgt. Så om du er en av dem som vil ha en, klikk deg inn på www.parfymeri.no.

God shopping alle sammen <3

XX Dajana

Antrekk

Hei alle sammen! Jeg er fullt klar over at jeg ikke har blogget på leeenge. Men jeg har hatt enormt mye å gjøre i det siste, ikke minst masse å tenke på. Akkuratt nå, for de som bryr seg, så har jeg byttet butikk til Only på Ski storsenter, skal være der i 1 måned enn så lenge. De trenger min hjelp i butikkdrift, ikke minst få opp personal og omsettning. Spennende med utfordringer! Som dere da skjønner, så er det veldig mye å ta seg av, for ikke å glemme 2 timers kjøre tur hver dag, utrolig nok går det kjempe bra, spiller musikk og vips jeg er fremme!

For de av dere som ikke har vært på Ski storsenter, så anbefaler jeg dere å ta en tur, masse fine butikker og spise steder!

xx Dajana